søndag den 16. marts 2008

Pæn aflukning?

Jeg har brug for hjælp!

Jeg har efterhånden strikket mange djævlehuer, men jeg er ikke tilfreds med resultatet af aflukningerne. Jeg syr huerne sammen med maskesting. Det ser pænt ud fra bagsiden, men jeg kan ikke lige den kant der kommer på bagsiden.

Det er et lille baby hoved der skal ligge inden i, så jeg synes den er meget voldsom, selvom jeg har syet sammen i det inderste maskeled (de masker der er tættest på hinanden)...

Men hvad kan jeg gøre? Er der et alternativ til aflukningen, så den bliver usynlig både på forsiden og på bagsiden?

6 kommentarer:

 1. Det ser ud som en model, der starter ved nederste kant. Hvad med at strikke rundt, så du helt undgår sammensyningen? I retstrikning kan man sy sammen med madrassting, men i glatstrikning bliver der tit en kant på bagsiden. Derfor strikker jeg selv så vidt muligt på rundpind (eller strikker for- og bagstykker på én gang ved en cardigang ol.)

  SvarSlet
 2. Nøjjj - hvor jeg glæder mig til at se billeder og høre om, hvad det er du får at se i eftermiddag ;-))

  SvarSlet
 3. Hej Lone

  Jeg har tænkt tanken, men er i tvivl om, om jeg bare kan gøre det som opskriften er, eller om der skal tages et par masker til eller fra (har ikke den store erfaring i at lave opskrifter om)?

  Christa>> Jeg glæder mig også som et lille barn! Kameraet er puttet i tasken, så nu håber jeg bare der er batteri nok på :o)

  Tak for jeres kommentarer - det er dejligt at vide der er nogen der ser/læser det jeg poster...

  SvarSlet
 4. hej Pernille!
  kan ikke hjælpe dig mht til den sammensyning. men jeg bruger denne opskrift til djævlehuer:
  http://grosblog.wordpress.com/2007/01/18/her-er-den/
  den er strikket rundt uden sammensyninger.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 5. Hej Frida...

  Sjovt.. Jeg har faktisk strikket en hue efter den opskrift - den multifarvede fra et tidligere indlæg. Men det er da gået min næse helt forbi at jeg skulle strikke rundt, så jeg har pænt siddet og strikket alle de trælse vrang pinde..
  Ja sådan kan det gå når man ikke kigger sig ordentligt for *Tsk tsk*

  SvarSlet
 6. Normalt er der regnet en maske i hver side til sammensyning, dvs. for at få samme størrelse, hvis man strikker rundt, skal der trækkes to masker fra. Men det betyder ikke særligt meget for størrelsen - selvfølgelig mest, hvis det er småt babytøj.
  Der er en babyhue-opskrift, som er strikket rundt, her: http://grosblog.wordpress.com/category/strikk/oppskrifter/

  SvarSlet