tirsdag den 24. juni 2008

R. I. P.

Onkel Lars er død. Han døde tidligt i morges. Nu har han fået fred!

Da Onkel Lars var 3 år gammel fik han polio, og blev lam tværs igennem kroppen. Dengang var normen at man sendte de handicappede på institution, og det kom han også i nogle år. Han har haft et hårdt liv, men har alligevel formået at leve det!

Da jeg var barn boede han på Bornholm. Jeg kan egentlig ikke huske så meget om ham fra dengang, andet end at jeg var en lille smule bange for ham - han havde stort sort fuldskæg der gik helt ned midt på brystet... Selvom jeg var bange syntes jeg også det var en lille smule spændende. Jeg tror jeg havde en forventning om sørøver historier.

Omkring min konfirmation faldt han og brækkede det ben der ikke var lammet, og han blev fra da af bundet til kørestolen. Det har med tiden medført en del komplikationer. Hans ene lunge var også "lammet", og han begyndte at falde sammen over den der fungerede. For efterhånden en del år siden fik han så en trakestomi (En respirator der sidder fast på halsen). Det har heller ikke været helt gnidningsløst!

De sidste par måneder er min more flere gange blevet kaldt ned til ham, af hans hjælpere - de troede at nu var det snart slut, han var ikke ved bevidsthed, men så gik der et par dage på den måde og så vågnede han igen og var frisk, humoristisk og fræk som den slagterhund han var... Denne gang gik det ikke sådan. Og det er godt! Han har fået fred!

For mange år siden meldte han sig ud af den danske folkekirke, så han skal ikke begraves - og det var også hans ønske at han ikke blev det. Han har siden jeg var barn, hvor jeg sad i stuen ved siden af og lyttede med store ører, sagt at når han døde skulle der være fest! Vi måtte ikke sørge over ham, men skulle istedet glædes over det liv han havde. Jeg har været i skabet og finde det mest farvestrålende tøj jeg har, det skal jeg have på i morgen formiddag når vi skal ned og synge ham ud...

I øvrigt har jeg altid hadet min hage! Men da jeg fandt dette billede frem var det pludselig ikke så udtalt. Jeg ligner min onkel!

3 kommentarer:

 1. sikke en dejligt ukompliceret livssyn han har haft og sikke en rigdom for jer at have kendt ham. og selvfölgelig skal hans liv fejres!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Hej Pernille

  Det gør mig ondt at I har mistet din onkel. Men sikke en kærlig måde og med respekt du omtaler ham på.

  Merete

  SvarSlet
 3. Ja Penille
  Jeg tænker akurat det samme som Merete.
  Det gør mig ondt at i har mistet sådan et dejligt menneske
  Kh Louise

  SvarSlet