mandag den 11. november 2013

Første forsøg

Jeg har hæklet flere hjerter og stjerner. Hjerterne har jeg selv "fundet på". Opskrift kommer senere...

Der er 10 af hver og de er bestilt af en gammel heste veninde. Jeg har brugt Kauni 8/2 og nål #3. Den røde hedder egentlig "Hindbærrød", men jeg vil altså kalde den "Julerød"! (Farvekode GG3).


Jeg har for første gang forsøgt mig udi kunsten at stive med kartoffelmel. Det gik sådan set meget godt... Jeg googlede og søgte lidt rundt på nettet, for at finde ud af hvordan. Der er delte meninger om, hvor kraftig blandingen skal være, så jeg prøvede mig frem...

Jeg er netop i gang med endnu en portion stjerner, og har tænkt mig at lave en lille DIY om, hvordan man stiver dem.

Som man i øvrigt kan ane på billederne, er den hvide kant blevet en anelse lyserød på nogle af figurerne. Det er jeg rigtig træt af! Hvordan undgår jeg det til en anden gang? Er det fordi stivelsesmassen var for varm, eller? Inden stivning er de skyllet op i kold vand med lidt hårshampoo...

2 kommentarer:

 1. Jeg har lært at eddike binder farven især på bomuld, så alt nyindkøbt bomuldstøj her i huset lægges i blød i koldt vand med lidt eddike i, inden 1. vask.
  Det kan være en tur i af samme slags vil binde den røde farve så den ikke løber ud i den hvide kant i stivelsesprocessen, Husk det skal være den farveløse husholdningseddike.
  mvh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for tippet Kirsten!
   Jeg ved jo egentlig godt at eddike binder farven, men havde slet ikke tænkt på at bruge det...
   Netop nu skal jeg ud og "sætte en ny omgang over", så vil da straks tage tippet i brug :-D

   Slet