fredag den 15. november 2013

DIY - hæklet hjerte

Hermed vejledningen/opskriften på mine hæklede hjerter.

Forkortelser:

km = kædemaske
lm = luftmaske
fm = fastmaske
hstm = halv stangmaske
stm = stangmaske
dbstm = dobbelt stangmaske

Du kan finde en vejledning til de forskellige masker HER.

Du skal bruge garn. Lige nøjagtig den type og de farver som du har lyst til. Det vigtigste er at nålen passer til. Jeg har brugt Kauni 8/2 og nål #3.

Start med en magisk ring. 

1. omgang:

Lav 3 lm og herefter 14 stm omkring ringen (det giver 15 m i alt). 
Træk i den løse ende så ringen lukker sig og saml med en km i 3. lm. (OBS: Hvis du bruger tyndt uldgarn som fx Kauni, skal du være lidt forsigtig når du trækker sammen, ellers knækker tråden!).

2. omgang:

Start med 1 lm. Herefter 1 stm i samme maske. 4 dbstm i næste maske. 2 stm i næste m. I de næste 4 masker laves 1 hstm.
Nu er du nået til spidsen. I næste maske laves 1 stm, 1 dbstm og 1 stm.
Fortsæt op ad den anden side med 1 hstm i hver af de næste 4 masker. Herefter 2 stm i næste maske. 4 dbstm i den næste. 1 stm i næste maske. 1 lm og slut med 1 km i næste maske. (OBS: der bliver et lille hul på en enkelt maske imellem "start" og "slut", det skal være der).

3. omgang:

Skift farve og start med 1 lm.
1 fm omkring lm fra forrige omgang. I de næste 6 masker hækles 2 fm i hver maske. Herefter 1 fm i hver af de næste 6 masker. I spidsen (dbstm fra forrige omgang) hækles 3 fm. På den anden langside hækles 1 fm i hver af de næste 6 masker. 2 fm i hver af de næste 6 masker. 1 fm i næste maske. 1 fm i hullet mellem "start" og "slut".
Lav en række lm til ophæng. Jeg har lavet 25, men du bestemmer selv hvor stor du vil have løkken - det afhænger jo også af, hvor tykt eller tyndt noget garn du har valgt...
Saml med en km i 1. lm.

Hæft ender. Skyl/vask og spænd op med nåle. Stiv evt. hjerterne i kartoffelmel...Jeg håber det er til at forstå! Hvis der er noget du er i tvivl om, så spørg endelig!
Jeg regner med at lave en foto vejledning en af de nærmeste dage...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar