søndag den 13. oktober 2013

Hæklenåls anmeldelse...

I starten da jeg begyndt at hækle og strikke, gik jeg ikke så meget op i kvaliteten af mit "værktøj". Jeg købte ganske enkelt det der var billigst og det jeg kunne købe her i byen...
 
Efterhånden som jeg blev mere erfaren, og begyndte at læse med på forskellige blogs, fik jeg øjnene op for, at der rent faktisk er STOR forskel på "værktøjet"!!
 


For år tilbage, da Clover soft touch kom frem, købte jeg dem i England hos Getknitted. Dem har jeg været meget glad for! De ligger godt i hånden, og jeg får ikke krampe i tommelfingeren, ligesom jeg gjorde når jeg brugte de alm. med rundt skaft... (Findes i størrelser fra 1,5-6)

Gennem den senere tid, har jeg så kunnet følge med i, at der er kommet flere nye til, og som den "værktøjs nørd" jeg er, så måtte jeg jo prøve dem også...

I sommer da jeg var på besøg hos Sommerfuglen, købte jeg en Knitpro - Soft Grip, Gold hæklenål (den sorte længst TH). Den koster 26,- og den er faktisk ganske fin. Minder meget om Soft touch og oven i købet lidt billigere... (Findes i størrelse 2-6)

På husflidsmessen i Viborg købte jeg så Clover Amour hos Garngaragen (den gule). Den gav jeg 64,- for. Jeg kan overhovedet ikke bruge den! Der er simpelthen for langt fra skaftet og ud til spidsen. Jeg føler ikke jeg har styr over hvad jeg laver og jeg får krampe i tommelfinger og smerter i håndleddet... Så, DUR IKKE - UD! (Findes i størrelse 2-6)

Den sidste er Knitpro Waves som jeg har købt hos Bettekun for den nette sum af 25,- Det er helt klart favoritten lige nu! Den er lidt blødere i skaftet end Clover soft touch, den ligger rigtigt godt i hånden, afstanden fra skaft til nål er perfekt, jeg får ikke krampe, det er den billigste OG så findes de i nogle feeede farver ;-) (Findes i størrelse 2-12, hvilket i mine øjne er endnu et plus!)

P.s. Kom lige i tanke om, at jeg også på et tidspunkt har investeret i en Addi swing. Jeg mener jeg gav 89,- for den, og den er mildest talt elendig!! Den ligger helt forkert i hånden, den er for tyk, nålen er ikke drejet i forhold til skaftet, hvilket gør at man skal dreje håndleddet i stedet, og så er der alt for langt fra skaft til nål...

3 kommentarer:

 1. Super fin test - skønt med input når man er nybegynder i hækleriet😉

  SvarSlet
 2. Dejligt du kunne bruge min lille uvidenskabelige test ;-)

  SvarSlet
 3. Addi-swing ligger perfekt i min hånd :-)
  Godt at vi er så forskellige, for ellers ville vi jo alle gå på jagt efter de samme ting ;-))

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet