tirsdag den 21. april 2009

Fiona

Jeg kunne simpelthen ikke dy mig længere! Jeg MÅTTE bare anskaffe mig lille Fiona fra Rasmilla, og hvor er hun dog skøn!!!

Opskriften er gennemarbejdet, nem at forstå og lige til at gå til, hvor er det dejligt! Til sammenligning har jeg lige købt en opskrift med garn fra en kendt dansk designer. Jeg har givet hele 70,- for selve opskriften + 150,- for garn - senere har jeg fundet ud af at garnet til forveksling ligner supersoft fra Maranne Svit, både i farverne (jeg har farvekort på begge garner), løbelængde og kvalitet. Forskellen er bare at Fru Svit kun skal have det halve for hendes garn. Som om det ikke er nok, så er opskriften enormt dårligt skrevet. Flere steder må jeg gætte mig til, hvad der menes - det er virkelig noget der kan irritere mig, specielt til dén pris!

MEN jeg kan VARMT anbefale Rasmilla aka Sannes opskrifter - det er en sand fornøjelse!

Fionas fakta:
Garn: Supersoft fra Marianne svit - rester fra de skæve
Forbrug: Hele 45 gram, så man kan ikke ligefrem sige det er en garnsluger!
Størrelse: Den mindste - 3-6 mdr
Pinde: 3 og 3,5
Ændringer: Jeg har strikket rundt på rundpind istedet for frem og tilbage - jeg gider simpelthen ikke alle de vrang masker! Der har ingen promlemer været med at strikke rundt, jeg har blot bibeholdt det antal masker i hver side som der er beskrevet i opskriften.
Hit eller skidt? HIT HIT HIT! Den er skøn, nem, hurtig, sød, og jeg overvejer allerede farvekombinationer til DE næste...

Den er i øvrigt strikket som barselsstrik. Lisa skal i løbet af sommeren bruge et par barselsgaver, og hun har spurgt mig om jeg gider - selvfølgelig gør jeg det! Hun ved endnu ikke om det er piger og/eller drenge hun skal give til, så jeg har besluttet mig for at lave lidt forskelligt, så det ligger klar når der er brug for det.

Jeg er forresten stadig ikke imponeret over strikkeglæden i supersoft. Det er stift og trælst og svært at strikke jævnt, synes jeg, men så snart det er skyllet op er det super lækkert. Og så elsker jeg det lidt "grove" look som kun uldgarn kan give...

6 kommentarer:

 1. Hvor er den skøn - må jeg også anbefale holstgarn.dk
  Det er endnu billigere:-)

  SvarSlet
 2. Tak skal du ha´ Louise.

  Jeg kom dig i forkøbet - jeg har allerede været inde og proviantere. Og umiddelbart er det det samme som supersoft - farverne hedder i hvert fald det samme...

  SvarSlet
 3. Har du strikket i uvasket supersoft? Den kan nemlig godt være temmelig stiv at danse med.
  kh marianne fra http://strikkelab.dk

  SvarSlet
 4. Sikke en skøn Fiona du har strikket. Kan kun give dig ret i, at Sannes opskrifter er super nemme at strikke efter.
  Jeg har forrest prøve strikket en ny modul fra Sanne. Du kan godt glæde dig.
  Merete

  SvarSlet
 5. Hej Marianne

  Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har kun købt håndstrikkegarnet hos dig i bundter á 100 gram - jeg tror da det er vasket?

  Tak skal du ha´ Merete.
  Uhhh, jeg er allerede begyndt at glæde mig! - Og spare sammen. Hvis min økonomi var anderledes havde jeg allerede købt alle Sannes opskrifter!

  SvarSlet
 6. Jo, håndstrikkegarnet er vasket. Jeg syns bare ikke lige, jeg kunne genkende farven som en af "mine" :-) - men sådan er det jo med billeder.
  Så må jeg jo nøjes med at glæde mig over, at du kan lide looket :-)
  ha' en god forårsdag!

  SvarSlet