torsdag den 9. juli 2009

Forsinket skt. Hans?

Der har været stille her i noget tid. Dels har der været for varmt til at strikke og blogge, og dels har jeg haft en del andet at tænke på. Sidste tirsdag den 30. juni blev jeg ringet op af min mor om formiddagen - det brændte hos naboen (sycentret hvor jeg er i arbejdsprøvning) og det var lige op af mine forældres hus.
Efter jeg havde fået fat i min far, som var på arbejde, kørte jeg derop - dette var synet der mødte mig...
Da jeg kom over på den anden side og kiggede ind i gården kunne jeg ikke se andet end sort tyk røg. brandfolkene var allerede i gang og jeg gik over på den anden side af vejen og fulgte med i udviklingen sammen med de ca. 100 andre "tilskuere". Der var selvfølgelig ikke et øje jeg kendte og jeg havde bare sådan brug for nogen at dele det med.
Efter 10 minutter kom min mor. Hun var blevet ringet op på arbejde af en af de andre naboer. Vi var naturligvis begge meget rystede, chokerede og nervøse for om branden ville få fat i beboelsen.
Heldigvis nåede brandfolkene at få bugt med ilden, så det nu kun er gavlen på den "nye" tilbygning der skal skiftes ud. Men både brændeskur, halvtag med ny solfanger og varmepumpe og værkstedet er ikke til noget længere. I baggrunden ses naboens garage hvor branden opstod - den udbrændte fuldstændigt...

Her ses et billede fra naboens have. De fik allerede et par dage efter, fjernet deres brand tomt - mine forældres står stadig og lugter...
Der er intet tilbage af indholdet i værkstedet - her ses fx alt mit Barbie legetøj..

Og de sørgelige rester af alt min mors dekorations materiale.
Heller ikke min far slap. Han har slet ikke mere værktøj tilbage!
Det har været en hård uge! Dels frygten for at miste barndomshjemmet hvor vi flyttede til for 27 år siden. Dels tanken om at Inga var tæt på at brænde inde i deres garage. Og så alle de sørgelige rester. Heldigvis er det stort set materielle ting der kan skrives på en liste og prissættes, men der er også røget uerstattelige ting med stor affektionsværdi. Og så er det overhovedet ikke sjovt at gå og rode i resterne!
Forhåbentligt kommer firmaet der skal fjerne resterne, i morgen - det er hårdt at blive ved med at kigge på!
5 kommentarer:

 1. Åh Penille, hvor jeg føler med jer. Det må været hårdt at miste sine ting i en brand. Men det var godt at der ikke skete skade på nogen af jer.
  Merete

  SvarSlet
 2. Sikke en forskrækkelse og en træls oplevelse.
  Håber både du og Inga har det godt. Hvad med butikken, er der sket noget med den?
  Tænk det er næsten et helt år siden jeg sidst var på handlen hos Inga og nu er det måske for sent.

  SvarSlet
 3. Øv Penille, sikken træls oplevelse. SÅ er det nemlig at man må tænke, at det er godt det kun er døde ting der er brændt og ikke mennesker.
  Men jeg tænker på dig.

  SvarSlet
 4. Tusind tak for jeres søde ord! Det varmer!

  Du kan skam stadig handle hos Inga - det var heldigvis "kun" deres værksted der brændte og det lå ikke i forlængelse af beboelsen/forretningen...
  Men vi fik at vide af indsatslederen, at hvis der ikke havde været frivillige brandmænd her i byen, så var både deres og mine forældres huse brændt ned...

  Jane ved du i øvrigt at Inga er enormt billig med garnet fra Sandnes? Og hæfterne med opskrifter koster kun 29,50 og du behøver ikke købe garn til ;o)
  Jeg er der som regel mandag og torsdag - det kunne være hyggeligt at hilse på dig engang :o)

  SvarSlet
 5. Åh hvor dejligt at høre at hun ikke mistede butikken.
  Ja der er nok ikke andet for end at jeg må til Aalbæk en dag, hvor jeg har bilen hjemme :-)
  Og ja Inga er nemlig billig med Sandnes garn og iøvrigt også med så mange andre ting.

  SvarSlet